Регистрация

Спагети с поширано яйце

Спагети с поширано яйце
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3730

Китайска рецепта с месо и спагети.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 порции сушени спагети по избор, за предпочитане дълги и тънки с яйца
  • 400 г зеленчуци по избор (като китайско зеле бок чой), измити и нарязани
  • 300 г рибени или месни кюфтенца
  • 2 яйца
  • соев сос
  • сос от стриди
  • сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода и сложете кюфтенцата. Сложете и спагетите да се варят.

2. Когато пастата е почти готова, счупете яйцето върху спагетите, така че да се пошира, като остане цяло. 

3. Поливайте яйцето с кипяща вода, за да се свари леко и отгоре, но да остане рохко - за около 1 мин.

4. Извадете спагетите и яйцето.

5. Сложете зеленчуци по избор във все още врящата вода и ги сварете до омекване. Извадете и кюфтенцата.

6. Сложете всички продукти в купа и добавете соев сос, сос от стриди и сусамово олио.

7. Смесете всичко и поднесете, като поставите яйцето най-отгоре и леко разчупите жълтъка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта