Спагети с пилешко и сос Песто
Спагети с месо, спанак и моцарела.
Необходими продукти:
- 1 бр. пилешки гърди
- 2 ч.ч. листа босилек
- 1/3 ч.ч. настърган пармезан
- 2 с.л. зехтин
- 2 големи скилидки чесън
- 2/3 ч.ч. кедрови ядки
- 1/3 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. пилешки бульон
Начин на приготвяне:
1. В малък кухненски робот разбийте заедно босилека, пармезана, чесъна, зехтина и кедровите ядки.
2. Когато съставките са смесени, но сместа все още е на буци, добавете млякото и разбийте още малко, докато се получи хомогенен сос.
3. Нарежете пилешкото на малки късчета и ги запържете в малко зехтин, докато се запържат отвън, но отвътре останат леко сурови. Добавете соса към пилешкото и пържете около минута, докато суровият чесън се сготви. Подправете с черен пипер (не използвайте сол, защото пармезанът е достатъчно солен). Добавете пилешкия бульон и оставете да къкри за около 15 мин.
4. Сервирайте със спагети или чесново хлебче.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ