Паста с билки, патладжани и домати
Спагети на тиган със соев сос и люта нотка.
Необходими продукти:
- 60-70 мл светъл соев сос
- 1 ч.л. растителна мазнина
- 1 стрък розмарин
- 1 стрък градински чай
- 1 стрък мащерка
- 1 люта чушка
- 2 скилидки чесън
- 1 патладжан
- 50 грама масло
- 5 с.л. зехтин
- 600 грама домати
- 500 грама паста по избор
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера кипнете водата за спагетите с 1-2 ч.л. соев сос и 1 ч.л. растителна мазнина.
2. Наситнете билките заедно с лютата чушка.
3. Нарежете патладжана и маслото на кубчета.
4. В много голям тиган запържете билките, лютата чушка и наситнения чесън с 2 с.л. олио. Нарежете доматите на кубчета, прибавете ги в тигана и залейте с останалия соев сос. Оставете да къкри под капак.
5. Щом водата кипне, добавете в нея спагетите и ги сварете ал денте (да са леко твърди в средата). Варете около 8 минути.
6. Гребнете с черпак вода от спагетите, излейте я в тигана, след това отцедеет пастата и я прибавете при запръжката. Оставете да се готви всичко заедно.
7. Патладжаните с масло запечете в друг тиган до покафеняване.
8. Когато пастата е хубаво разварена, я насипете в порции. Ако сосът й е прекалено много, махнете част от него - нека остане само гъст сос.
9. Отгоре поръсете с кубчета патладжани и сипете малко зехтин и соев сос, ако прецените, че е нужно още. Сервирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ