Спагети с бекон, пармезан и жълтъци
Семпли сапгети карбонара с няколко продукта. Ето как да си сготвите паста за половин час.
Необходими продукти:
- 2 с.л. масло
- 200 г бекон
- 4 скилидки чесън
- 400 г спагети
- 2 литра вода
- 1 с.л. сол
- 3 жълтъка
- 1 яйце
- сол и пипер
- 2 с.л. настърган пармезан
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата, разтворете 1 с.л. сол в нея и пуснете пастата да се свари според инструкциите на опаковката. Покапете с 1 с.л. зехтин спагетите, щом се отпуснат във водата, и ги разбъркайте деликатно, за да не се слепят.
2. Бекона нарежете на кубчета или лентички. Чесъна нарежете на парчета. Разтопете 1 с.л. масло в голям тиган и запържете бекона с чесъна до лека хрупкавост.
3. Жълтъците и яйцето разбийте в купичка с по 1/2 ч.л. сол и пипер. Добавете 2 с.л. рендосан пармезан и разбъркайте.
4. Заделете си 300 мл от бульон, в който са врели спагетите. Отцедете ги от водата и ги вкарайте в тигана при бекона. Намалете огъня на слаб.
5. Залейте с яйцата, добавете 1 с.л. масло и гответе няколко минути като разбърквате внимателно и постепенно наливате от заделения бульон.
6. Прехвърлете спагетите в индивидуални порции. Отгоре поръсете с рендосан пармезн, черен пипер и покапете със зехтин. Сервирайте докато са топли.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ