Регистрация

Спагети с бекон, пармезан и жълтъци

Спагети с бекон, пармезан и жълтъци
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1964

Семпли сапгети карбонара с няколко продукта. Ето как да си сготвите паста за половин час.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. масло
  • 200 г бекон
  • 4 скилидки чесън
  • 400 г спагети
  • 2 литра вода
  • 1 с.л. сол
  • 3 жълтъка
  • 1 яйце
  • сол и пипер
  • 2 с.л. настърган пармезан
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата, разтворете 1 с.л. сол в нея и пуснете пастата да се свари според инструкциите на опаковката. Покапете с 1 с.л. зехтин спагетите, щом се отпуснат във водата, и ги разбъркайте деликатно, за да не се слепят.

2. Бекона нарежете на кубчета или лентички. Чесъна нарежете на парчета. Разтопете 1 с.л. масло в голям тиган и запържете бекона с чесъна до лека хрупкавост.

3. Жълтъците и яйцето разбийте в купичка с по 1/2 ч.л. сол и пипер. Добавете 2 с.л. рендосан пармезан и разбъркайте.

4. Заделете си 300 мл от бульон, в който са врели спагетите. Отцедете ги от водата и ги вкарайте в тигана при бекона. Намалете огъня на слаб.

5. Залейте с яйцата, добавете 1 с.л. масло и гответе няколко минути като разбърквате внимателно и постепенно наливате от заделения бульон.

6. Прехвърлете спагетите в индивидуални порции. Отгоре поръсете с рендосан пармезн, черен пипер и покапете със зехтин. Сервирайте докато са топли.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта