Спагети Скарлет с магданоз и чеснов сос
Постни спагети с чесън и магданоз.
Необходими продукти:
- 2 л вода
- 2 с.л. зехтин
- 1,5 с.л. сол
- 250 г спагети
- 1 глава чесън (12-15 скилидки)
- 100 мл зехтин за готвене
- 70 г магданозени листа (листата на около 4 връзки)
- 30 г масло (ако не държите ястиетода е веганско)
- 150 мл от водата на варене на пастата
- 1/2 лимон
- 40 г тофу или пармезан за поръска по желание
- ядки по желание
Начин на приготвяне:
1. Изсипете водата в тенджера и пуснете да кипва. Докато загрее си измийте магданоза и обелете чесъна.
2. В кипналата вода разтворете солта и добавете 2 с.л. зехтин. След това пуснете пастата да се вари според указанията на опаковката.
3. Докато спагетите се варят наситнете магданоза и нарежете на много тънки шайби скилидките чесън. Можете да използвате резачка за чипс или колбаси.
4. Сгорещете в голям тиган зехтина за готвене и запържете на умерен огън чесъна за 2-3 минути докато стане златист, но внимавайте да не прегорите.
5. Добавете магданоза и гответе още 2 минути. После пуснете маслото, ако не готвите постна рецепта, махнете от огъня и разбърквайте докато се разтопи. Изстискайте отгоре сока на половин лимон.
6. Заделете си 150 мл бульон от варенето на пастата, отцедете спагетите от водата и ги прехвърлете в тигана. Върнете обратно на умерен огън. Бъркайте и гответе 2 минути като постепенно наливате от бульона. Внимавайте да не разводните прекалено. Ако стане твърде течно, спрете да наливате - количеството от 150 мл е ориентировъчно.
7. Прехвърлете пастата в индивидуални порции. Отгоре можете да рендосате пармезан или тофу за постния вариант. Може да се поръси и с натрошени ядки.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ