Спагети от елда със свински ребърца и соеви шушулки
Мариновани ребърца с китайска гарнитура.
Необходими продукти:
- 4 порции китайски спагети от елда
- сос грейви от свинските ребърца
- 800 гр свински ребърца
- 1-2 с.л. солени соеви шушулки, намачкани
- 3-4 ч.л. наситнен чесън
- 3 червени чилита (нарязани)
- 1 ч.л. счукан джинджифил
- черен оцет
- сусамово олио
За мариноване:
- 1 ч.л. тръстикова захар
- 1 с.л. китайско вино за готвене
- бял пипер
- 1-2 ч.л. царевично нишесте
- 1 ч.л. тъмен соев сос
Начин на приготвяне:
* Мариновайте свинските ребърца за поне 1 час в хладилника
1. Сгорещете малко олио и запържете като разбърквате чесъна, чилито, соевите шушулки и джинджифила, докато усетите аромата.
2. Добавете подправките и разбъркайте хубаво.
3. Сложете маринованите свински ребърца в уреда за бавно готвене и покрийте с чесновата смес.
4. Гответе 45 мин. на силен огън, след което намалете до слаб и варете 1-2 ч.
5. Разбъркайте сварените спагети в грейвито от уреда за готвене и поднесете с ребърцата и предпочитани зеленчуци, украсено с нарязан зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ