Сочни свински ребърца с лук на фурна
Свински ребра на бавен огън с глазура от кетчуп, соев сос и захар.
Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 2 с.л. олио
- 2-4 скилидки чесън
- сол и пипер
- лют пипер
- 60 г захар
- 80 мл соев сос
- 250 мл кетчуп
- 1-1,3 кг свински ребра
- мазнинка за намасляване на фолиото
- алуминиево фолио
За глазурата:
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. ябълков оцет
- по 1/2 ч.л. сол, черен и червен пипер и чесън на прах
- лют сос
- 100 мл кетчуп
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на тънки полумесеци, а чесъна - на почти прозрачни кръгчета. Сгорещете в тиган 2 с.л. олио и запържете лука и чесъна за 3 минути.
2. Овкусете с по 1/2 ч.л. сол и лют и черен пипер. Поръсете захарта и бъркайте докато се разтвори на карамел. Отгоре налейте 250 мл кетчуп и соевия сос. Разбъркайте и оставете да се готви 5-6 минути на умерен огън.
3. Откъснете си два големи листа алуминиево фолио и ги сложете един върху друг. Намажете с малко олио втория лист. Положете ребрата с ципата нагоре и намажете с четка с част от соса. Обърнете. Ребрата трябва да са едно до друго без да се застъпват. След като сте ги обърнали, вече са с месната част отгоре. Изсипете соса с лука на дебел пласт и го разпределете върху ребрата.
4. Завийте фолиото и запечатайте хубаво и с втория лист. Месото трябва да се задушава. Поставете в тава и пъхнете в предварително загрята на 170 градуса фурна. Печете 1:30 часа.
5. Смесете продуктите за глазурата и разбъркайте хубаво. Разгърнете месото, залейте с тази глазура и върнете във фурната без да загръщате във фолио за още 20 минути. Увеличете градусите на 180.
6. След изваждане покрийте с фолио да почине за 5 минути. После можете да сервирате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ