Сотирани зеленчуци с царевица и сметана
Сотирани тиквички в масло с царевица, домат, лук, сметана и горчица.
Необходими продукти:
- 1 малка тиквичка
- 1 червен твърд домат
- 1 стрък пресен лук
- листата на 4-5 стръка свеж копър
- 1 скилидка чесън
- 15 г масло
- сол и пипер
- 1 консерва сладка царевица - около 250 г отцедено тегло на зърната
- 2 с.л. гъста млечна сметана
- 1 ч.л. едрозърнеста горчица (може и друга горчица по желание)
Начин на приготвяне:
1. Тиквичката нарежете на кубчета колкото половин хапка. Домата нарежете на малки кубчтета, чесъна - наситнете.
2. Сложете маслото в тиган и подгрейте на умерен огън. Щом се разтопи изсипете тиквичките и гответе 5 минути. Овкусете със сол и пипер.
3. Отцедете водата от консервата царевица и ги добавете върху тиквичкита. Прибавете чесъна и домата и разбърквайте няколко минути. После оставете да се готви като леко намалите огъня. Още 2-3 минути са достатъчни.
4. През това време нарежете на ситно копъровите листа и лука.
5. Добавете сметаната и горчицата и размешайте. Оставете за 2-3 минути.
6. Добавете лука, разбъркайте, гответе 2 минути и прибавете копъра. Размешайте и махнете от котлона.
7. Сервирайте като топла гарнитура или полезна питателна закуска. Може да бъде и диетично основно.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ