Сос Путанеска за рибни филета
Лесно | Порции 6
| Видяна: 2935
Изпробвайте този доматен сос също за макарони, спагети или лазаня.
Необходими продукти:
- ¼ чаша зехтин
- 3 големи скилидки пресован пресен чесън
- 2 - 3 чаши нарязани на кубчета пресни или консервирани домати
- ¼ чаша доматено пюре
- ½ чаша нарязани черни маслини
- ¼ чаша или повече пресен магданоз, ситно нарязан
- 2 ч. л. италиански подправки (риган, босилек, розмарин, мащерка, сол)
- сол и черен пипер на вкус
- аншоа (по желание)
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Загрейте малко зехтин в тенджерка и запържете пресования чесън за 10 секунди.
2. Добавете останалите съставки без пармезана и оставете соса да поври на слаб огън докато се посгъсти.
3. Сервирайте с паста или рибни филета.
4. Наръсете отгоре с пармезан.
Най-важните съставки
аншоа, босилек, домат, доматено пюре, зехтин, консерва белени домати, магданоз, маслини, мащерка, настърган пармезан, риган, розмарин, сол и пипер, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ