Сос винегрет за салати
Лесно | Порции 4
| Видяна: 12578
Горчица, оцет и подправки носят перфектен завършек на вашата салата.
Необходими продукти:
- 4 с. л. ситно нарязан зелен лук
- 1 с. л. ситно нарязан магданоз
- 2 щипки сол
- 1 щипка черен пипер
- 1 ч. л. горчица
- 3 ½ с. л. зехтин
- 5 с. л. винен оцет
- 2 големи яйца
- 50 г кисели краставички
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата. Отцедете горещата вода от съда и ги залейте със студена вода, за да ги обелите по-лесно. Оставете ги да се охладят в студената вода и ако е необходимо, сменете я на няколко пъти, след което обелете яйцата.
2. Накълцайте ситно зеления лук, магданоза, яйцата и поставете всичко в дълбока купа. Добавете солта, пипера, горчицата, олиото, оцета и настърганите кисели краставички.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ