Солети от бутер тесто с кашкавал
Бутер солети с чесън и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 опаковка бутер тесто
- 3 скилидки чесън
- сол и пипер
- 200 г кашкавал
- 1 яйчен белтък
Начин на приготвяне:
1. Разстелете бутер тестото върху набрашнена повърхност.
2. Разбийте белтъка с вилица и намажете с него тестото.
3. Намачкайте чесъна със сол и пипер и намажете върху тестото получената паста. Можете да поръсите и с още подправки по желание (лют пипер, мащерка, чубрица, сминдух или друго по избор).
4. Рендосайте кашкавала на ситно ренде и поръсете и него отгоре.
5. Разрежете през средата по ширина тестото, за да се получат две еднакви по-къси парчета. Захлупете едното върху другото, като кашкавала остане от горната страна.
6. Нарежете с остър нож на лентички с ширина 2-2,5 см.
7. Застелете тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 200 градуса.
8. Взимайте лентичка и усуквайте с ръце. После редете в тавата с отстояние.
9. Печете за 12-15 минути докато хрусините хванат апетитна коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ