Домашни соленки с чедър и пушен пипер
Домашни солети с плънка от кашкавал и подправки.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто
- 200 г чедър, кашкавал или друго твърдо сирене по желание
- 1 яйце
- 2 с.л. червен пипер или пушен червен пипер (може да добавите и лют пипер, ако искате пикантна нотка)
- 1-2 с.л. брашно за разточването
- 1 с.л. сусам, ким или други семена по желание
Начин на приготвяне:
1. Бутер тестото оставете на стайна температура, за да се размрази.
2. Рендосайте чедъра или друго избрано от вас жълто сирене на едро ренде.
3. Разрежете тестото на два еднакви правоъгълника и всеки от тях разточете на набрашнен плот.
4. Посипете правоъгълниците с избрания от вас пипер или смесете повече от един вид пипер. Обтрийте с длан тестото с подправките, за да се разпределят по-равномерно.
5. Върху едната от двете кори разпределете сиренето, а с втората захлупете с пипера към вътрешната страна. Прещипете с натискане краищата, а след това с натиск с длани позалепете двете отделни парчета тесто към плънката в тях. С резач за пици или остър нож нарежете 10-тина ленти по широката част.
6. Застелете тава с хартия за печене. Взимайте лента и с две ръце усуквайте като въртите в обратни посоки. Подреждайте отделните соленки с отстояние в тавата.
7. Разбийте в купичка яйцето и с четка намажете солетите. Отгоре поръсете семена по желание.
8. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор за 15 минути. Когато се образува златиста коричка, значи солетите са готови. Извадете ги от фурната и поднесете.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ