Солети в бекон с крема сирене
Увити солети в прошуто за мезе.
Необходими продукти:
- 12 големи солети
- 12 слайса продълговат бекон, прошуто или друг колбас по избор
- 120 мл крема сирене за мазане
- зелени листенца (рукола, спанак, магданоз, айсберг и др. по желание)
Начин на приготвяне:
1. Намажете едната страна на слайса колбас с топено сирене. Отгоре поставете при възможност малко листенца зеленина.
2. Вземете солетка и завивайте колбаса с намзаната страна навътре към солетата, като въртите спирално.
3. Накрая забучете по още едно зелено листенце. Не навивайте до самия край на солетата, за да се получи естествена дръжка за хапката.
4. Повторете упражнението с всички солети и подредете в продълговата чиния или поднос. Съхранявайте в хладилник до момента на поднасянето.
Тези хрусини могат да бъдат едновременно ордьовър или бърза закуска за малчугани. Можете да ги поднесете и като мезе, но ще трябва да направите повечко, защото бързо свършват.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ