Солен пай с кюфтета и кашкавал
Кюфтета в тесто с кашкавалена коричка тип солен кекс с кюфтета.
Необходими продукти:
- 500 г кайма
- сол и пипер
- 3 яйца
- 250 мл млечна течна готварска много гъста сметана - над 30% масленост
- 150 г брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер + 1 ч.л. сол
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Каймата смесете със сол и пипер. С мокри ръце оформете от нея малки кюфтенца като за супа топчета. Подредете си ги встрани. От това количество се получават 16-18 кюфтенца.
2. В купа разбийте яйцата със сметаната.
3. В друг съд смесете брашното със солта и бкпулвера и пресейте при мокрите съставки.
4. Бъркайте до получаването на гладка хомогенна смес.
5. Намажете дъното и стените на форма с падащо дъно за торти с диаметър 20-24 см. с масло или с олио. Набрашнете.
6. Изсипете тестото вътре и в него набодете кюфтенцата.
7. Рендосайте кашкавала и поръсете отгоре.
8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути (ако формата е 24 см.) или за 35 минути (ако е 20 см. диаметър).
9. След изваждане оставете да се охлади, махнете стените и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ