Солен пай със заешко и гъби
Горски пай по ловджийски с месо и билки.
Бон Апети
Излъчен на 24.10.2016
Солените пайове са модерно ястие въпреки, че някои от рецептите за пълнен хляб с месо датират още от появата на хляба в съвременния му вид. Тази рецепта ни учи как да си направим заешки пай. Първо варим зайчето в компанията на зеленчуци, като е добре да си купим дългоухия вкусотник с все карантията. Тя също може да се добави в пая. След това запържваме свареното месо, после към него прибавяме запържени гъби, запръжка от зеленчуци и сос с много билки, подобен на бешамел.
Работата не свършва дотук. Следва да си направим масленото тесто за пая, после да го разточим и оставим да полегне в тавичката, след това да изсипем плънката, да поръсим с хлебни трохи, да оформим пайовата решетка от тесто, традиционна за този вид ястия. Чак сега слагаме соления сладкиш да се пече, а до яденето му остават още около 40 минути. Да, това не е рецепта за нетърпеливи гладници.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ