Солен кекс с рулца от раци
Солен кейк с кашкавал, рулца от раци, моркови и подправки.
Необходими продукти:
- 200 г брашно
- 4 яйца
- 150 г масло
- 200 мл мляко
- 1 ч.л. бакпулвер
- 250 г рулца от раци
- 1 голям морков
- 150 г кашкавал или пармезан
- сол, черен пипер, чубрица, мащерка на вкус
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте кашкавала и моркова на едро ренде. Можете да импровизирате с друг вид жълто сирене - с пармезан става доста апетитно.
2. Наситнете рулцата от раци.
3. Разбийте яйцата в купа, добавете млякото и разтопеното на водна баня масло, след това брашното и бакпулвера. Тестото трябва да се получи течно, така че можете да работите и с миксер.
4. Добавете моркова, кашкавала, рулцата от раци и подправки на вкус в сместа. Разбъркайте хубаво.
5. Намаслете тавичка за кексове и изсипете в нея сместа. Печете на 180 градуса за 30-35 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ