Солен кекс с домати
Доматен хляб в стил солена питка с подправки и зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 21.09.2016
Тутманик със зеленчуци можем да наречем този хляб с подправки и домати, който се изпича в рецептата. Първо замесваме еластично тесто с жива мая, а след като го разточим на тънък блат, го мажем с чесново песто с босилек и пармезан (можете да използвате и обикновен кашкавал). На дъното на формичка за печене (по-лесно ще ви е да използвате така с махащо се дъно, ако имате на разположение) се разпределят шайби домат, а върху него се реди тестото, нарязано на рулца. След втасването се изпича. Оствава въпрос на избор дали да поднесете този вкусен домашен хляб с доматите нагоре или пък да оставите под пухкавите тестени розички доматената изненада. Вижте във видеото как точно се приготвя и как изглежда и от двете страни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ