Солено руло от кайма с плънка от кашкавал
Руло тип Стефани с плънка само от кашкавал и чеснова коричка с кетчуп.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 20 г масло
- листата на връзка магданоз
- 2 скилидки чесън
- 2 яйца
- 500 г телешка кайма
- сол, червен и черен пипер на вкус
- 50 г пармезан
- 100 мл вода
- 200 г кашкавал
За глазурата:
- 60 мл кетчуп
- 1 ч.л. чесън на прах
- 2 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на полумесеци, разтопете маслото в тиган и изсипете лука да се запържи на умерен огън за 5-6 минути до позлатяване.
2. През това време прехвърлете каймата в купа, поръсете със сол и пипер, чукнете яйцата отгоре и рендосайте пармезана. Не забравяйте да разбърквате и лука понякога.
3. Добавете сготвения лук, наситнете листата на магданоза и ги изсипете при останалите продукти. Разбъркайте много добре. Залейте с водата и замесете хубаво. Оставете настрана за няколко минути.
4. Прострете си лист хартия за печене с по-голям размер на плота. Ренодсайте кашкавала на едро ренде.
5. Изсипете каймата върху листа и оформете на правоъгълник с дебелина около 2 см. така, че да останат бордове от хартията.
6. Разпределете рендосания кашкавал върху каймата и след това с помощта на хартията навийте на руло. Внимателно го прехвърлете в тавичка или терин.
7. Разбъркайте кетчупа с чесъна на прах и оцета и залейте рулото. Ако трябва използвайте четка, за да покриете цялата повърхност.
8. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 55 минути. След изваждане изчакайте да почине 5 минути и прехвърлете в чиния или поднос. Разрежете и се насладете на вкусна красота.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ