Регистрация

Соленки - охлюви с домати и моцарела

Соленки - охлюви с домати и моцарела
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 5913

Вкусен тестено-доматен ордьовър със сирена и риган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г универсално брашно
  • ½ с. л. захар
  • ½ с. л. сол
  • 10 г мая
  • 100 мл топло прясно мляко
  • 125 г моцарела, добре отцедена и настъргана
  • 25 г масло или маргарин
  • доматено пюре (може и кетчуп)
  • настъргано сирене Чедър
  • сух риган

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в топлото мляко.

2. В голяма купа смесете брашното със солта и захарта.

3. Прибавете настърганата моцарела и разбъркайте добре. Добавете маята и прясното мляко и накрая маслото или маргарина. Омесете с ръце докато маслото се смеси добре с брашното и се получи тесто. Покрийте с кърпа и оставете настрани за около 1 час да бухне.

4. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност на лист с дебелина 1 см.

5. Намажете тестото с доматеното пюре или кетчупа, наръсете с настърганото сирене чедър и ригана.

6. Навийте на руло откъм дългата страна, увийте рулото с найлоново фолио и го сложете в хладилника за около 2 часа.

7. Загрейте фурната на 200 С и намажете с мазнина тава за печене на сладки/соленки.

8. Нарежете тестото на тънки резенчета (ще трябва да работите бързо, тъй като тестото е меко).

9. Наредете кръгчетата в тавичката на разстояние около 2 см. едно от друго.

10. Печете 15-20 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. фасул
  2. 600
  3. дроб
  4. 88
  5. фиде
  6. 450
  7. 48
  8. chi
  9. Морков
  10. Пита

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта