Соленки - охлюви с домати и моцарела
Вкусен тестено-доматен ордьовър със сирена и риган.
Необходими продукти:
- 250 г универсално брашно
- ½ с. л. захар
- ½ с. л. сол
- 10 г мая
- 100 мл топло прясно мляко
- 125 г моцарела, добре отцедена и настъргана
- 25 г масло или маргарин
- доматено пюре (може и кетчуп)
- настъргано сирене Чедър
- сух риган
Начин на приготвяне:
1. Разтворете маята в топлото мляко.
2. В голяма купа смесете брашното със солта и захарта.
3. Прибавете настърганата моцарела и разбъркайте добре. Добавете маята и прясното мляко и накрая маслото или маргарина. Омесете с ръце докато маслото се смеси добре с брашното и се получи тесто. Покрийте с кърпа и оставете настрани за около 1 час да бухне.
4. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност на лист с дебелина 1 см.
5. Намажете тестото с доматеното пюре или кетчупа, наръсете с настърганото сирене чедър и ригана.
6. Навийте на руло откъм дългата страна, увийте рулото с найлоново фолио и го сложете в хладилника за около 2 часа.
7. Загрейте фурната на 200 С и намажете с мазнина тава за печене на сладки/соленки.
8. Нарежете тестото на тънки резенчета (ще трябва да работите бързо, тъй като тестото е меко).
9. Наредете кръгчетата в тавичката на разстояние около 2 см. едно от друго.
10. Печете 15-20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ