Соленки с моцарела и домати
Банички с пармезан и моцарела, поднесени с доматен сос.
Бон Апети
Излъчен на 08.05.2018
Лесни и модерни банички с моцарела и рошава пармезанова коричка с галета правят Лора и Стоян, за да предложат поредното неустоимо бирено мезе, в което се съчетават хрупкави кори със сиренена сърцевина и по желание може да се поднесе с ароматно доматено песто с босилек и чесън, за да е съвсем фешън. Най-хубавото, след неустоимия вкус на тази гимнастика за устата, е че се приготвя за по-малко от 30 минути и иска за печене само четвърт час.
В чиния се смесват рендосан пармезан с галета и риган. В купа се разбива яйце и с вода. Моцарелата се нарязва на гредички. Всяка точена кора се разполовява, в нея се поставя моцарела, намазват се крайщата с разбитото яйце и се завива пуричка. Как точно се прави - гледайте във видеото - лесно е. След това увитата пуричка се намазва отново с яйце и се овалва в ароматната галета. Соленките се редят в тава и се запичат на 180 градуса за 15 минути.
През това време можете да направите по желание сос за поднасяне, като пюрирате в чопъра заедно босилек, сушени домати, кедрови ядки, чесън, захтин и сол. Сосът се поднася отделно за потапяне на мезенцата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ