Тестени пурички с кашкавал и сусам
Малки банички с кашкавалена плънка и хрупкава коричка.
Необходими продукти:
- 1 опаковка фини точени кори
- 100 г масло
- 200 г кашкавал
- 1 яйце
- бяло сусамено семе
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото на водна баня.
2. Вземете кора, намажете я с разтопено масло (открих удобството на силиконовите домакински четки за мазане). Прегънете на две в средата по дължина. Намажете отново с масло и разрежете през средата по ширина.
3. Отрежете си пръчица кашкавал така, че да е по-къса от ширината на кората. Затова и не съветвам да режете кашкавала, преди да сте сигурни с каква дължина ще ви трябва.
4. Сложете пръчицата в единия край и започнете да навивате рулце, като след първото завъртане подплатите външните крайща на тестото така, че да задържат кашкавала вътре при разтичане (все едно завивате палачинки).
5. Готовите банички редете в тава, застлана с хартия за печене.
6. Когато подредите всички пурички, разбийте яйцето и с четката за масло намажете кората им. Така ще стане бляскава и апетитна. Отгоре поръсете със сусам.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минути. Целта е кората да придобие златен цвят.
8. Щом извадите от фурната, намокрете ръцете си и изтръскайте водата от тях върху баничките. Така няма да станат чупливи при отхапване.
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ