Регистрация

Соленки със сирене и патладжан

Соленки със сирене и патладжан
Трудно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 3130

Банички с фета и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 125 мл олио
  • 50 мл топла вода
  • 1/2 ч.л. сол
  • 250 г пшенично брашно
  • 1 жълтък, смесен с 1 с.л. вода
  • 3 с.л. настърган пармезан

За плънката:

  • 500 г патладжани
  • 100 г сирене фета
  • 1/2 ч.ч. настърган пармезан
  • малко черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Разбийте олиото с  водата и солта и прибавете брашното, малко по малко, за да направите меко, мазно тесто.

2. Издълбайте патладжаните с нож и печете във фурната докато омекнат отвътре.

3. Разбийте патладжаните в кухненски робот с фетата и пармезана, докато се смесят добре.

4. Добавете черен пипер на вкус.

5. Разделете тестото на 4 топки и разточете всяка тънко и нарежете на 4 квадрата.

6. Върху всеки сложете 1 пълна с.л. плънка, сгънете наполовина, за да се получи триъгълник и залепете краищата.

7. Сложете соленките (борекитас) в тавичка за печене и намажете с жълтъка, разбит във вода. Поръсете с настърган пармезан.

8. Печете на 180ºC 35 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 60 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта