Солени хапки със сьомга и кашкавал
Студено предястие от клуб сандвичи с риба.
Необходими продукти:
- 12 филийки черен хляб или друг хляб по желание
- 2-3 опаковки плочки сирена за сандвичи (24 плочки)
- 350 г рибно филе (пушено, мариновано или веяно) от вид риба по избор
- 100 г масло
- 1 ч.л. мека горчица
- 1/2 връзка копър
- триъгълна формичка за сладки
- 24 клечки за зъби или парти клечки
Начин на приготвяне:
1. Маслото оставете да се размекне на стайна температура. Добавете в него горчицата и наситнени листенца копър и разбъркайте добре. Може да подгреете допълнително, за да стане по-меко.
2. От хляба с формичката изрежете 48 триъгълничета.
3. Разполовете по диагонал всяка плочка сиренце на две триъгълничета.
4. Рибата нарежете на тънки слайсове.
5. Намажете от едната страна всяко хлебче с овкусено масло.
6. Започнете сглабянето - взимата хлебче, върху намазаното поставяте триъгълник сиренце, после парче риба, след него - още един триъгълник и за финал захлупвате с второ хлебче с намазаното надолу. После пробождате с парти клечка и сандвичът е готов. Повтаряте така до изчерпване на количествата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ