Солени понички от пилешко с кашкавал
Пилешки хапки с кашкавал и копър в стил пилешки кюфтета с дупка.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешка кайма или пилешко месо, което да смелите на кайма
- връзка копър
- сол и пипер
- 150 г твърд сух кашкавал или друго жълто твърдо сухо сирене
- 1/2 ч.л. куркума
- кимион на вкус
- 100 г тиквички - ако имате
- олио за пърженето
Начин на приготвяне:
1. Можете да си вземете по 500 г пилешки гърди и 500 г обезкостено месо без кожа от бут и да помолите да ви го смелят в магазина или да го смелите у дома си. Готовата пилешка кайма също е вариант.
2. Кашкавала рендосайте на ситно ренде и приберете във фризера или камерата за 10 минути. На същото ренде рендосайте тиквичката, посолете малко, оставете за 5 минути и след това изстискайте с ръце, за да отдели водата си.
3. Каймата, кашкавала и рендосаната тиквичка изсипете в купа. Можете да пропуснете тиквичката, ако нямате.
4. Добавете наситнения копър и подправки на вкус. Разбъркайте и замесете.
5. Напълнете плик за пош или обикновен плик с получената смес и отрежете върха. Шприцовайте кръгове във формата на понички. Малко е турдничко, защото каймата е мека.
6. Приберете във фризер или камера за 10 минути.
7. Сгорещете олио в тиган - количество колкото едва да покрива дъното. Работете на умерен огън.
8. Слагайте поничките за по 2 минути от страна или докато прецените, че са готови. Вадете в чиния, застлана с домакинска хартия или салфетка за попиване на излишната мазнина.
9. Поднесете по желание с млечно-чеснов, майонезен или барбекю сос и зеленчуци.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ