Солени палачинки с шунка и кашкавал
Домашни палачинки с месо, кашкавал, зеленчуци и сос.
Необходими продукти:
За тестото:
- 2 ч.ч. брашно
- 2 яйца
- 200 мл мляко
- 70 мл бира/газирана вода
- 2 щипки сол
- 2 щипки сода
- 1 малка бучка масло
За плънката:
- 350 г шунка
- 350 г кашкавал
- 200 г домати
- 100 г краставици
- 100 г маруля
За соса:
- 150 мл майонеза
- 150 мл кетчуп
- 40 мл горчица
Начин на приготвяне:
На плънката и соса:
Трябва да направите първо тях, за да можете да пълните палачинките докато са още топли.
1. Рендосайте шунката и кашкавала.
2. Нарежете на тънки ивици краставицата, домата и марулята.
3. Смесете зеленчуците с шунката и кашкавала.
4. В отделен съд смесете кетчупа, майонезата и горчицата. Отделете настрани.
На палачинките:
1. Разбийте добре двете яйца, изсипете в тях брашното и бъркайте докато се получи твърдо хомогенно тесто. Така няма да останат бучки.
2. Изсипете течните съставки (млякото и бирата/газираната вода) и разбийте хубаво. Добавете солта и содата.
3. В загрят тиган пуснете да се разстопи малко масло и изсипете отгоре част от сместа. Количеството е за около 8-12 малки палачинки, така че разделете го на равни дози на око.
4. Когато свършите с изпичането на палачинката и от двете страни, сложете я в разлата чиния и сипете в нея част от зеленчуково месната смес, после полейте с лъжичка от соса. Загърнете и оставете на страни.
5. Повтаряйте „упражнението“ с всички палачинки докато свърши сместа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ