Регистрация

Солени палачинки с шунка и кашкавал

Солени палачинки с шунка и кашкавал
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 16035

Домашни палачинки с месо, кашкавал, зеленчуци и сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 яйца
  • 200 мл мляко
  • 70 мл бира/газирана вода
  • 2 щипки сол
  • 2 щипки сода
  • 1 малка бучка масло

За плънката:

  • 350 г шунка
  • 350 г кашкавал
  • 200 г домати
  • 100 г краставици
  • 100 г маруля

За соса:

  • 150 мл майонеза
  • 150 мл кетчуп
  • 40 мл горчица

Начин на приготвяне:

На плънката и соса:

Трябва да направите първо тях, за да можете да пълните палачинките докато са още топли.

1. Рендосайте шунката и кашкавала.

2. Нарежете на тънки ивици краставицата, домата и марулята.

3. Смесете зеленчуците с шунката и кашкавала.

4. В отделен съд смесете кетчупа, майонезата и горчицата. Отделете настрани.

На палачинките:

1. Разбийте добре двете яйца, изсипете в тях брашното и бъркайте докато се получи твърдо хомогенно тесто. Така няма да останат бучки.

2. Изсипете течните съставки (млякото и бирата/газираната вода) и разбийте хубаво. Добавете солта и содата.

3. В загрят тиган пуснете да се разстопи малко масло и изсипете отгоре част от сместа. Количеството е за около 8-12 малки палачинки, така че разделете го на равни дози на око.

4. Когато свършите с изпичането на палачинката и от двете страни, сложете я в разлата чиния и сипете в нея част от зеленчуково месната смес, после полейте с лъжичка от соса. Загърнете и оставете на страни.

5. Повтаряйте „упражнението“ с всички палачинки докато свърши сместа. 

 

 

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта