Солени палачинки със сметана и кашкавал
Основно с палачинки, царевица, сметана, кашкавал и колбас.
Необходими продукти:
- 300 г шунка
- 300 г кашкавал
- 200 г царевица от консерва (отцедено количество)
- 125 мл майонеза
- шарена сол
- 250 мл течна готварска незакванена сметана (1 малка опаковка)
Начин на приготвяне:
1. Царевицата отцедете от соса на консервата. 150 г (половината; на око) от кашкавала нарежете на малки кубчета. Шунката също наситнете.
2. Обединете тези продукти, добавете шарена сол, чубрица или сминдух и залейте с майонезата. Разбъркайте.
3. Разпределете плънката в палачинките и завийте на рулца. Подредете едно до друго в малка тава.
4. Залейте със сметаната и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути.
5. Рендосайте останалия кашкавал и пръсете с него палачинките. Върнете да се запекат за няколко минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ