Палачинка с шоколадова сърцевина
Палачинка калцоне с шоколадова сърцевина.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 5 с.л. брашно
- 100 мл мляко
- 1 с.л. захар
- шипка сол
- щипка сода
- 50 г масло
- течен шоколад (размекнат)
Начин на приготвяне:
1. Рабийте яйцата със захарта. По првило се прави с тел, но можете да ползвате и миксер, ако не прекалявате с разбиването и скоростта.
2. Добавете млякото, брашното, солта и содата и бъркайте до получаването на гъсто кексово тесто. Тази смес трябва да е по-гъста от обикновеното тесто за палачинки.
3. Намазнете с масло тиган или плоча. Сипете 2/3 черпак от тестото в средата. Сега в средата на излятото тесто изсипете 1 с.л. течен шоколад. Залейте само шоколада с още от тестото - колкото да го покрие.
4. След като се изпече долната част, обърнете и сгответе и от рдугата страна. Поднесете топли, а при сервиране можете да разрежете през средата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ