Немски палачинки с колбас и яйчен сос
Палачинки на фурна с плънка от месо и заливка от сметана.
Необходими продукти:
- 6-8 палачинки
- 500 г гъби
- 400 г шунка
- 150 г бекон (можете да замените шунката и бекона с наденички ил вурстчета, които да нарежете на ситно и да жарнете на сух тиган)
- 300 г лук
- 300 г кашкавал
- 400 мл готварска течна сметана
- 2 яйца и 2 жълтъка
- връзка магданоз
- 2 скилидки чесън
- сол, пипер, индийско орехче и лют пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете гъбите до полуготовност. Отцедете от водата и нарежете на едри парчета.
2. Наситнете лука и изсипете в купа. Нарежете колбасите на малки кубчета и добавете при лука.
3. Чесъна намачкайте и кашкавала също нарежете на кубчета. Добавете и тези съставки в купата при месото и лука.
4. Добавете и половината от лситенцата наситнен магданоз. Разбъркайте всичко това и напълнете палачинките с него. Завйте на руло.
5. Редете в тава плътно една до друга.
6. Разбийте 2 яйцаи 2 жълтъка. Добавете подправки на вкус и налейте сметаната. С получения сос залейте палачинките.
7. Пуснете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
8. След изваждане поръсете останалия кашкавал, който предварително сте рендосали. Поръсете и с наситнен магданоз. Сервирайте докато са топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ