Солени мъфини с кашкавал и грах
Солени кексчета със зеленчуци и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. брашно (140 г)
- 1/3 пакет бакпулвер
- 3 яйца
- 250 мл мляко
- 3-4 стръка пресен лук или китка магданоз
- 200 г кашкавал
- 1 консерва или буркан грах (нето 250-300 грама)
- черен пипер и сол
- чубрица
- масло или друг вид мазнина за намасляване на формичките
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купа с миксер, добавете млякото, разбийте отново и след това постепенно вкарайте брашното в сместа. Добавете бакпулвера.
2. Нарежете косо пресния лук или наситнете магданоза, рендосайте кашкавала и отцедете грахта от соса на консервата.
3. Добавете продуктите и подправките в сместа и разбъркайте много добре.
4. Намаслете и набрашнете формички за мъфини. Разпределете вътре тестото, като пълните формичките малко над половината и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ