Солени гофрети от моцарела
Паниран кашкавал в гофретник.
Моцарелата за пици повече прилича на кашкавал или друг вид твърдо сирене, но пази специфичния моцарелен дъх и се топи особено апетитно при термична обработка. Вместо нея в тази рецепта можете да използвате чедър, обикновен кашкавал, гауда, ементал или друго твърдо сирене, с което разполагате. И вместо да си играете да правите сложни кашкавалени кошнички, можете да изолзвате предложената от Tasty хитринка.
Твърдото сирене се реже на кубчета, овалва се последователно в брашно, разбито яйце и на финала в хлебни трохи или галета. След това се поставя в загрятото гнездо на гофретника и се запича. Идеална гофрета без тесто, страхотна и за кето диета. Гледайте как се прави в прикаченото видео, а точните продукти и стъпки на приготвяне разберете, като кликнете ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ