Солени бонбони Рокфор с грозде
Парти хапки с горзде, синьо сирене и ядки.
Необходими продукти:
- 125 г бадеми или орехи
- 100 г крема сирене тип Филаделфия
- 75 г синьо сирене
- 1 с.л. сметана или мляко (при нужда)
- 200 г грозде без костилки
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво горздето и го подсушете.
2. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете ядките в нея за 6-8 минути.
3. Изпечените ядки охладете и нарежете с нож на ситно или смелете на едър прах в чопъра.
4. В купа смесете крема сиренето с натрошено на сино синьо сирене. Разбъркайте и намачкайте с вилица. Добавете млякото и разбъркайте отново.
5. Изсипете зърната грозде в купата със сирената и внимателно размешайте с шпатула.
6. Застелете си тава с пергамент. Взимайте с ръка всяко гроздово зрънце, оваляно в сирена. Отъркалвайте или поръсвайте с ядки и редете върху пергамента, като внимавате да не се опират едно в друго отделните зърна.
7. Приберете в хладилник до момента на поднасянето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ