Регистрация

Бонбони от бял боб и варени яйца

Бонбони от бял боб и варени яйца
Лесно   |   Порции 20-30 бонбона   |   Видяна: 1213

Солени бонбони или бобени хапки с лук и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходии продукти:

  • 300 г сварен бял боб (консерва в собствен сос или домашно сготвен)
  • 3 яйца
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. олио
  • 50 г масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • орехи за украса

Начин на приготвяне:

1. Отцедете зърната бял боб в купа.

2. Наситнете лука. Запържете го в 1 с.л. олио, в която сте добавили 1 с.л. масло. Махнете от огъня, разтопете в топлия съд и останалото масло и изсипете върху боба.

3. Намачкайте на пюре с преса.

4. Яйцата сварете, обелете и рендосайте при пюрето. Овкусете със сол и пипер и приберете в хладилника за 20-30 минути.

5. С ръце оформете бонбонки от сместа.

6. Забучете по орехче или листенце магданоз на всяко бонбонче за украса.

7. Слагайте ги в хартиени формички или редете в поднос. Приберете в хладилник до момента на поднасянето.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта