Бонбони от бял боб и варени яйца
Солени бонбони или бобени хапки с лук и яйца.
Необходии продукти:
- 300 г сварен бял боб (консерва в собствен сос или домашно сготвен)
- 3 яйца
- 2 глави лук
- 1 с.л. олио
- 50 г масло
- сол и черен пипер на вкус
- орехи за украса
Начин на приготвяне:
1. Отцедете зърната бял боб в купа.
2. Наситнете лука. Запържете го в 1 с.л. олио, в която сте добавили 1 с.л. масло. Махнете от огъня, разтопете в топлия съд и останалото масло и изсипете върху боба.
3. Намачкайте на пюре с преса.
4. Яйцата сварете, обелете и рендосайте при пюрето. Овкусете със сол и пипер и приберете в хладилника за 20-30 минути.
5. С ръце оформете бонбонки от сместа.
6. Забучете по орехче или листенце магданоз на всяко бонбонче за украса.
7. Слагайте ги в хартиени формички или редете в поднос. Приберете в хладилник до момента на поднасянето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ