Солени бонбони от кайма
Хапки от месо с кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 800 г кайма от вид по избор
- 2 глави лук
- сол, пипер и кимион на вкус
- сочна връзка магданоз
- 2 яйца
- лют пипер по желание
- галета
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Каймата замесете с подправките, наситнените лук и магданоз и яйцата.
2. Застелете си тава с хартия за печене (ако искате можете и да изпържите кюфтенцата) и пуснете фурната да загрява на 200 градуса.
3. С мокри ръце оформяйте топчета с размера на бонбони, овалвайте в галета и редете в тавата или пържете в сгорещено олио.
4. Рендосайте кашкавала на ситно.
5. Готовите и още топли месни бонбони овалвайте в рендосания кашкавал. Авторът на рецептата ги нарича Рафаелки, защото наподобяват бонбони Рафаело с кокос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ