Регистрация

Солени бонбони от кайма

Солени бонбони от кайма
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1358

Хапки от месо с кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г кайма от вид по избор
  • 2 глави лук
  • сол, пипер и кимион на вкус
  • сочна връзка магданоз
  • 2 яйца
  • лют пипер по желание
  • галета
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Каймата замесете с подправките, наситнените лук и магданоз и яйцата.

2. Застелете си тава с хартия за печене (ако искате можете и да изпържите кюфтенцата) и пуснете фурната да загрява на 200 градуса.

3. С мокри ръце оформяйте топчета с размера на бонбони, овалвайте в галета и редете в тавата или пържете в сгорещено олио.

4. Рендосайте кашкавала на ситно.

5. Готовите и още топли месни бонбони овалвайте в рендосания кашкавал. Авторът на рецептата ги нарича Рафаелки, защото наподобяват бонбони Рафаело с кокос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта