Солена торта с риба, кашкавал и майонеза
Палачинкова или вафлена солена торта с майонезени пластове, филе от сьомга, яйца и кашкавалени стърготини.
Необходими продукти:
- 1 консерва филе от сьомга
- 1 опаковка вафлени кори (вафлени блатове, които можете да замените с палачинки)
- 250 г майонеза
- 5 варени яйца
- 300 г кашкавал
- 1 глава лук
Начин на приготвяне:
1. Редим в голяма кръгла чиния - един блат, а върху него - намачканата сьомга от консерва заедно с част от течността си. Поръсваме с малко наситнен лук и слагаме втората кора.
2. Нея намазваме с майонеза и поръсваме с рендосани варени яйца. Захлупваме с третата кора.
3. Намазваме с майонеза и поръсваме с настърган кашкавал.
4. Можете да повторите по още веднъж редовете, като за финал завършете с кора, покрита с майонеза и богат пласт рендосан кашкавал.
5. В украсата проявете фантазия. Импровизирайте с ленти от сладки чушки, кисели или пресни краставички, маслини и дори боровинки.
6. Преди сервиране нарежете като торта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ