Смолянски колаци с кисело мляко и ванилия
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2970
Родопски палачинки с кисело мляко и мед.
Бон Апети
Излъчен на 03.03.2016
Тази рецепта идва от полите на Родопите, за да плени с вкус и българщина. Готвимдебели палачинки с много масло и кисело мляко. Ако са сладки, то добре е да ухаят на ванилия, но ако ги искате в солен вариант, можете да натрошите бяло саламурено сирене на едри парчета - вкусът е народен и неустоим. В рецептата палачинките се поднасят със сос от мед, кисело мляко и тахан, но и един мармалад или конфитюр от бабиното мазе ще свърши добра работа.
Най-важните съставки
брашно, ванилия, ванилова есенция , захар, кисело мляко, масло, мед, сода бикарбонат, сода за хляб, тахан, хлебна сода
Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ