Слепени сладки с мармалад и нишесте
Маслени курабийки с плодов пълнеж.
Необходими продукти:
- 160 грама нишесте
- 320 грама брашно
- 2 яйца
- 250 грама захар
- 250 грама маргарин
- малко вода или мляко, ако е нужно
- плодов мармалад от вид по избор
- пудра захар за декорация
Начин на приготвяне:
1. От нишестето, брашното, яйцата, маргарина и захарта с малко вода или мляко замесете мазно меко тесто.
2. Разточете го на набрашнена повърхност и изрежете формички с ринг за сладки. Ако искате да ги надиплите съвсем красиво, в средата на половината направете отвори с още по-малък ринг.
3. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-тина минути. Застелете тавичката си с хартиено фолио - така измиването й ще е като детска игра.
4. Намажете недупчените сладки с плодовото сладко и залепете капачетата с дупка върху тях.
5. По желание поръсете с пудра захар и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ