Слепени маслени сърчица с мармалад
Любовни курабийки с масло и мармалад.
Необходими продукти:
- 250 г брашно
- 125 г масло (1 малка бучка)
- 75 г захар
- 1 яйце
- щипка сол
- 1 жълтък + 1 ч.л. захар
- мармалад по желание
- пудра захар по желание
Начин на приготвяне:
1. Брашното пресейте в купа и рендосайте в него студеното масло. След това с ръце претрийте на трохи.
2. Добавете захарта, минете пак трохите през ръце, след това чукнете яйцето, добавете щипка сол и месете докато цялото брашно се абсорбира. Помесете още малко докато се получи тесто. Нормално е леко да се нацепва. Оформете го на топка и приберете в хладилника за 20-30 минути.
3. Извадете тестото от хладилника. Откъснете си лист хартия за печене, върху който да месите. Набрашнете го, прехвърлете тестото върху него и с точилка го разточете на кора с дебелина около 1-1,5 см.
4. Застелете тава с хартия за печене. С формички за сладки изрежете сърчицата и ги подредете с отстояние върху хартията. Тези сладки са подходящи за всякакви формички и поводи. Намажете подредените сладки с разбит жълтък, поръсете с малко захар и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути. Не пипайте сладките преди да са се охладили.
5. След охлаждане можете да слепите с мармалад. Ако сте използвали формички с дупка, можете да си направите хубави слепени фигурки, от които се подава сладко. На финала по желание поръсете с пудра захар за разкош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ