Регистрация

Сладко хрупкаво изкушение с ябълки

Сладко хрупкаво изкушение с ябълки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3832

Плодов тестен десерт с уникален аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 сладки ябълки
  • 2 с.л. захар или мед (или на вкус)
  • 1 ч универсално брашно
  • 6 с.л. неосолено масло, на стайна температура, нарязано на кубчета (или маргарин, ако искате напълно вефетарианско ястие)
  • 1 ч.л. смляна канела (или на вкус)
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч лека кафява захар
  • 2/3 ч овесени ядки (по желание)
  • 1/2 ч нарязани орехи (по желание)

*по желание може да добавите 1/3 ч.л. индийско орехче и/или 1/4 ч.л. смлян карамфил

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 190ºС. Обелете и почистете ябълките от семената, след това ги нарежете наедро - на парченца около 0,8 см - 1,3 см. Сложете ябълките в стъклена купа за пай (или друг стъклен или керамичен съд) с размери 30х30 см.

2. В голяма купа смесете брашното, канелата и солта. Добавете маслото и го втрийте в брашното с пръсти, смесете добре с блендер или разбийте сухите продукти и маслото в кухненски робот, докато сместа стане на трохи. Прибавете кафявата захар и разбийте до хомогенност.

3. Поръсете тази хрупкава смес върху ябълките.

4. Печете докато топингът стане хрупкав и златист - обикновено около 25-30 мин.

5. Поднесете топло с ванилов сладолед или прясна бита сметана. Може също да сервирате като десерт към чай.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта