Регистрация

Сладкиш с праскови

Сладкиш с праскови
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2257

Лятно сладко и плодово изкушение.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 свежи праскови: обелени, без костилки и на нарязани на парченца
  • 1/4 чаша бяла захар
  • 1/4 чаша кафява захар
  • 1/4 чаена лъжичка смляна канела
  • 1/8 чаена лъжичка смляно индийско орехче
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок
  • 2 чаени лъжички царевично нишесте
  • 1 чаша брашно
  • 1/4 чаша бяла захар
  • 1/4 чаша кафява захар
  • 1 чаена лъжичка хлебна сода
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 6 супени лъжици масло, охладено и нарязано на парченца
  • 1/4 чаша вряща вода
  • 3 супени лъжици бяла захар
  • 1 чаена лъжичка смляна канела

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната на 200°.

2. В голяма купа смесете заедно прасковите, 1/4 чаша бяла и 1/4 чаша кафява захар, 1/4 чаена лъжичка смляна канела, индийско орехче, лимонов сок и царевично нишесте. Оставете сместа докато захарта се сгъсти. Изсипете в двулитрова тава и печете 10 минути. 

3. Докато прасковите се пекат, смесете с брашното 1/4 чаша бяла и 1/4 чаша кафява захар, хлебна сода и сол. Използвайте блендер за тестени изделия или пръсти, за да добавите и маслото докато не се образува грубо тесто. Добавете вода и разбърквайте докато не се смеси, но внимавайте да не стане прекалено гладко. 

4. Изсипете части от брашняната смес върху изпечените праскови. 

5. Смесете трите супени лъжици бяла захар и лъжицата канела, за да приготвите топинга. Поръсете над сладкиша. 

6. Печете за 30-35 минути или докато сладкишът стане златист.

7. Поднесете топъл с ванилов сладолед!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта