Сладкиш с карамелизирани кайсии и ядки
Пай с бутер тесто, карамел, кайсии и шамфъстък.
Бон Апети
Излъчен на 05.07.2018
Тарт Татен, но не с ябълки, а с кайсии правят Лора и Стоян, за да покажат едно вкусно десертче с основа от бутер тесто, пласт печени кайсии и коричка от карамелизирани шамфъстъци със зхарен сос. Уникален десерт, с който можете да закусите или да се поглезите в специални моменти.
Трябва ви специфичен тиган или тава с незалепващо покритие, огнеупорни дръжки и диаметър 26 см. Да си намерите съда май е най-трудната част в тази рецепта. След това в него се разтапя захар докато се превърне в карамел. Изсипва се шамфъстъкът и се разбърква, за да се оваля добре в карамела. След това се редят плодовете с отвора надолу. А върху тях се захлупва с разточено леко бутер тесто. Дотук с готвенето.
Остава само да пъхнете сладкиша в предваритело загрятата на 190 градуса фурна за 20 минути. След това изчакайте да се охлади и го обърнете в поднос. Изглежда изкусително и наистина е доста вкусен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ