Регистрация

Сладкиш с Амарето, боровинки и портокал

Сладкиш с Амарето, боровинки и портокал
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4793

Изискан десерт с шампанско и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За коричката:

  • 3 1/4 чаши орехи
  • 1 чаена лъжичка портвайн
  • 2 супени лъжици разтопено масло
  • 1/4 чаша захар
  • 1/8 чаша кафява захар 

За сладкиша:

  • 3/4 чаша микс за царевичен сладкиш
  • 1/2 чаша брашно
  • 1 чаена лъжичка хлебна сода
  • 1/8 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаша масло
  • 1/2 чаша захар
  • 3 разбити яйца
  • 1/4 чаша Амарето
  • 1 чаша цели сушени червени боровинки

За глазиране:

  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици брашно
  • вътрешността на 1 лимон
  • 4 супени лъжици портокалов сок
  • 2 чаени лъжички портокалови кори
  • 1/8 чаена лъжичка сол

За глазурата:

  • 1 1/2 чаши пудра захар
  • 1 супена лъжица портокалови кори
  • сока на 1 портокал
  • 1/3 чаша мляко*

Начин на приготвяне:

На коричката:

1.  Натрошете ядките на едро в кухненски робот. Добавете вино. Изсипете в голяма купа, заедно с останалите съставки докато се смесят напълно.

2.  Покрийте дъното на леко намазнената тавичка с ядкената смес като притискате плътно. (Ако използвате широка плитка тава, удвоете дозата, за да сте сигурни, че имате достатъчно да покриете цялото дъно. Хартията за печене върши чудесна работа в такъв тип тава). 

3.  Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 5-8 минути, като внимавате да не изгорите ядките. Оставете да изстине. 

На сладкиша:

1. В малка купа смесете първите четири съставки и ги оставете настрана.

2. В по-голям съд, разбийте маслото със захарта и добавяйте яйцата, разбърквайте докато сместа стане лека и пухкава (около 4 минути). Добавете Амарето. 

 3. Постепенно забърквайте и сухите продукти докато всичко се смеси добре. Добавете и червените боровинки.

4. Разпределете сместта равномерно върху коричката от ядки. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. (Сладкишът няма да е напълно готов). Внимателно го оставете да истива.

На глазирането:

1. Докато се пече сладкишът, разбийте всички съставки на средна скорост за 5 минути.

2. Нанесете с четка по сладкиша и печете останалите 10 минути или пробвайте с клечка за зъби докато не излезе чиста в средата на тавата.

3. Извадете от печката и оставете да се охлажда на метална решетка.

На глазурата:

1.  Разбийте всички съставки до сняг, за около 5 минути. 

2.  Когато е готов за сервиране, нарежете сладкиша на блокчета и поръсете глазура над всяко. Покрийте с натрошени орехи и сушени червени боровинки. 

*Ако имате шампанско или пенливо вино, сложете го вместо млякото за още по-добър вкус

 

Източник: opensourcefood.com

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта