Сладкиш от извара с масло и яйца
Много лесен и красив сладкиш с млечни продукти.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. захар
- 50 г масло
- 500 г извара
- 1 ч.л. бакпулвер
- ванилия (есенция, захар - каквото имате)
- 3 с.л. гъста готварска сметана (незаквасена)
- 3 с.л. царевично нишесте
- 20 мл олио
- сладолед, топинг за сладолед, плодово сладко или друг топинг по избор
Начин на приготвяне:
1. Чукнете яйцата в купа, добавете солта, захарта и разтопеното масло и разбъркайте хубаво.
2. Добавете изварата и отново размешайте добре. Можете да работите с метална бъркалка през цялото време.
3. Добавете бакпулвера, ванилията, сметаната и царевичното нишесте. Разбъркайте и оставете настрани за 15 мнути.
4. През това време намажете дъното и стените на неголяма тава с олио. Изрежете хартия за печене и залепете по дъното и стените. Намажете и нея с олио.
5. Изсипете сместа в тавата и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35 минути.
6. След изваждане от печката изчакайте да се охлади, разрежете на триъгълници и поднесете като гарнирате по избор. Развихрете въображение за финалната украса.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ