Сладкиш от извара, масло и сметана
Млечен сладкиш за пасха от разбита извара с плодове.
Необходими продукти:
- 450 г масло
- 5 жълтъка
- 500 г захар
- 1 кг извара
- 2 пакета ванилова есенция
- 100 г стафиди
- 50 мл ром
- 2 с.л. лимонова кора
- 300 мл животинска сметана
- пресни плодове по избор
Начин на приготвяне:
1. Накиснете стафидите в рома.
2. Разбийте сметаната на пяна.
3. Маслото на стайна температура разбийте с миксер със захарта и добавете жълтъците.
4. Изварата минете през цедка или тензух и добавете в маслената смес.
5. Ароматизирайте с ванилията, сипете лимоновата кора, стафидите и разбъркайте внимателно вече с лъжица.
6. Добавете и битата сметана към крема.
7. Изсипете в съд с подходяща според вас форма. Ако мислите да обръщате сладкиша, застелете съда със стреч фолио, за да можете с негова помощ да издърпате десерта.
8. Приберете в хладилник за 5-8 часа.
9. Преди сервиране украсете с пресни плодове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ