Сладкиш от бял шоколад с череши
Маслен сладкиш с череши и бял шоколад.
Бон Апети
Излъчен на 07.06.2018
Сладкиш Блонди правят Лора и Стоян като шегаджийски припомнят за варианта с какао, който се казва Брауни. Тук обаче се залага на белия шоколад, в който няма какао, а за добавка се използват череши. Аромат на ванилия и много масло допринасят за съвършения неустоим дъх на десерта.
Бял шоколад се нарязва с нож на парчета. Черешите се измиват и почистват от костилките. След това в тенджера или касерола се разтапя масло. В него се добавя кафява захар, едно яйце, ванилова захар и се бърка до хомогенизиране. После в сместа се вкарват брашно, шоколада и черешите. Всичко се разбърква заедно и се пресипва в тава, застлана с пергамент. Пече се за 30 минути на 180 градуса.
Сладкишът се сервира по желание поръсен с пудра захар или в компанията на топка сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ