Сладките бабини канелени рулца
Сладки охлювчета с тесто от крема сирене и плънка от канела.
Помните ли люимите празнични български сладки рулца със светло тесто и тъмна ароматна плънка, завити на охлювчета. В миналото се приготвяха в почти всеки дом и с гордост се наричаха френски сладки, въпреки че рецептата за тях си е типично нашенска. Ако при вида им изпитвате носталгия по детството и бабиния дом, то можете да опитате да си ги направите по лесната и бърза рецепта за домашни вити сладки, която влогърката Милена дава.
Първо се замесва тестото от пакет масло, пакет крем сирене, брашно и захар. Тези четири съставки се смесват и охлаждат, а след това се прибират в хладилника, за да стегнат. После се разточват на тънка кора, която се поръсва със захар и канела. Завива се на руло, нарзава се на охлювчета по ширина, а те се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Следва да ги изпечем за 15-тина минути на 180 градуса и да сервираме.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ