Сладка баница с моркови и стафиди
Щрудел с моркови и кондензирано мляко.
Бон Апети
Излъчен на 18.04.2018
Сладка млечна баница с моркови правят Лора и Стоян, за да представят един различен прочит на рецептите за тиквеник, щрудел и млечна баница. Тук корите са само за да задържат сладкиша, а карамелизираните моркови преобладават, съзадавайки уникален вкус на десерта, подходящ и за закуска.
Готвенето започва като се рендосват моркови. След това се запържват на слаб огън в разтопено масло, за да се карамелизират. После към тях в тигана се налива неподсладено кондензирано мляко, което можете да замените и с течна животинска сметана. Запръжката се овкусява с кардамон и захар и се обогатява със стафиди.
Готови точени кори за баница се намазват с разтопено масло и в тях се увива плънката. Какви са пропорциите на продуктите и как точно се правят рулцата - гледайте във видеото. Готовите щрудели се редят в тавичка и се пекат на фурна. А след това се поръсват с пудра захар и се сервират.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ