Регистрация

Сладкарски яйчен крем за торти

Сладкарски яйчен крем за торти
Средно   |   Порции 350 мл   |   Видяна: 1793

Млечен крем с масло, жълтъци и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. захар
  • 3 жълтъка
  • 2 с.л. брашно
  • 3/4 ч.ч. хладно мляко
  • 1/2 ч.ч. топло мляко
  • 200 г масло
  • 1 ампула ванилия или 1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

1. Разбийте жълтъците и вкарайте в тях захарта.

2. Добавете брашното и бъркайте. Ще се получи гъст крем. Постепенно в него налейте 2/3 ч.ч. мляко, като разбърквате постоянно и се стремите да не се образуват бучки.

3. Останалата 1/2 ч.ч. мляко сложете да се подгрява в тенджера. Щом се появят първите признаци на кипване, започнете да наливате на тънка струйка яйчената смес, като бъркате постоянно. Намалете огъня на слаб и бъркайте докато кремът се сгъсти. Махнете от огъня и оставете да се охлажда.

4. В купа намачкайте с вилица маслото на стайна температура. Започнете да изливате в него охладения крем, като бъркате постоянно. Добавете и ваниловата есенция. Когато маслото се разтвори, покрийте крема със стреч фолио, за да не хваща кора.

5. Сервирайте директно в чаши като десертен крем или използвайте за да залеете блатове за торта, бисквити, палачинки и гофрети.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта