Регистрация

Скариди с чесън, джинджифил и соев сос

Скариди с чесън, джинджифил и соев сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1337

Пържени скариди по азиатски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 400 г почистени или 550 г непочистени скариди
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. кафява захар
  • 1,5 ч.л. джинджифил на прах
  • лют пипер на вкус
  • 1,5 с.л. оризов оцет (може да замените с ябълков)
  • 50 мл соев сос
  • 1 с.л. бял сусам
  • няколко листа магданоз за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Олиото изсипете в голям тиган и разстелете по дъното колкото да намазни.

2. Ако сте от "късметлийте", купили си нечистени скариди, първо махнете горната черупка като разрежете през нея, а след това цепнете плитко с остър нож по протежение на гърба и извадете вената.

3. Сгорещете тигана на силен котлон, пуснете скаридите вътре и гответе и бъркайте 2 минути, като периодично ги обръщате. С меки щипки за готвене е най-лесно.

4. Добавете намачкания чесън, гответе още минута, поръсете захарта, джинджифила, лютия пипер и гответе минута.

5. Сипете оцета, след 30 секунди бъркане налейте и соевия сос и оставете на огъня още минута. После изключете котлона и оставете на него, като поръсите със семена бял сусам.

6. Прехвърлете в индивидуални порции или общо блюдо и по желание украсете с листенца пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта