Скариди с гъби и сос терияки
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3500
Японска рецепта с морски дарове.
Необходими продукти:
-
600 г скариди
- 300 г нарязани на филийки гъби
- връзка зелен лук
- сос терияки
- сол
- бяло оризово вино за готвене
- царевично нишесте
Начин на приготвяне:
1. Почистете и обелете скаридите и ги срежете като пеперуди.
2. Полейте с малко оризово вино за готвене и овкусете със сол, зелен лук, сос терияки, 1/2 ч.л. царевично нишесте и прибавете гъбите.
3. Смесете хубаво и запържете на силен огън за няколко минути.
Източник: opensourcefood.com
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ