Скариди със сол и черен пипер
Скариди с чесън и зелен лук.
Необходими продукти:
- 900 г големи скариди с главите
- 2 с.л. ябълков оцет
- 3 скилидки чесън, нарязани
- зелен лук, нарязан на 6-см. парчета
- зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте скаридите и с кухненска ножица изрежете дългите антени и острите мустаци на главите.
2. В голям тиган загрейте малко зехтин и прибавете чесъна. Когато усетите аромата му, прибавете скаридите и ги запържете за кратко. Овкусете ги със сол и черен пипер и добавете оцета. Покрийте и оставете да кипне.
3. След около 10 минути свалете капака и оставете течността да се изпари, а през това време обърнете скаридите. Добавете нарязания зелен лук. Скаридите са готови когато добият ярко оранжев цвят (да няма никакви сиви местенца).
4. Охладете и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ